/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Deputații Platformei DA intenționează să viziteze penitenciarele din țară. Reacția ministrului Justiției

01 august 2020, ora 09:34

Deputații Platformei DA intenționează să viziteze mai multe închisori din țară, după ce au recepționat multiple plângeri cu privind condițiile de detenție în penitenciare și după ce în presă au fost publicate mai multe articole la acest subiect. Ulterior, cu o reacție a venit ministrul Justiției. Fadei Nagacevschi a dat asigurări că accesul le va fi permis. 

De asemenea, aleșii poporului au solicitat să fie informați despre numărul de cazuri COVID-19 pentru fiecare penitenciar în parte, precum și despre situația privind acordarea de asistență medicală în cadrul penitenciarilor în condițiile pandemiei COVID-19, având la bază multiple plângeri cu referință la condițiile de detenție în penitenciare, în special în Penitenciarul nr. 13 Chișinău, inclusiv şi la condițiile ce țin de asistenta medicală de care beneficiază condamnații în condițiile de pandemie COVID-19, dar și multiple informații în presă cu referința la existenta focarelor de infectare cu COVID-19 în incinta Penitenciarului 13 din Chișinău.

Foto: Facebook/ Alexandr Slusari

Foto: Facebook/ Alexandr Slusari

Cu o reacție ulterior a venit pe rețelele sociale ministrul Justiției Fadei Nagacevschi.

„Cu siguranță accesul le va fi permis conform legislației în vigoare. Chiar le recomand să viziteze toate penitenciarele din țară. După vizită, sper să se convingă cât de necesară este construcția unui nou penitenciar. Și sper mult ca după această vizită să se renunțe la retoricile populiste ale unor deputați privind realocarea creditului extern, destinat pentru construcția unui nou penitenciar, pentru necesități legate de lupta cu pandemia. În sistemul penitenciar sunt deținuți oameni, stimați deputați și este oribil să te gândești să economisești pe seama dreptului acestora la condiții adecvate de detenție”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

ULTIMĂ ORĂ! Oleg Pruteanu, eliberat azi din penitenciar și plasat sub control judiciar

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram