Deputații Platformei DA intenționează să viziteze mai multe închisori din țară, după ce au recepționat multiple plângeri cu privind condițiile de detenție în penitenciare și după ce în presă au fost publicate mai multe articole la acest subiect. Ulterior, cu o reacție a venit ministrul Justiției. Fadei Nagacevschi a dat asigurări că accesul le va fi permis. 

De asemenea, aleșii poporului au solicitat să fie informați despre numărul de cazuri COVID-19 pentru fiecare penitenciar în parte, precum și despre situația privind acordarea de asistență medicală în cadrul penitenciarilor în condițiile pandemiei COVID-19, având la bază multiple plângeri cu referință la condițiile de detenție în penitenciare, în special în Penitenciarul nr. 13 Chișinău, inclusiv şi la condițiile ce țin de asistenta medicală de care beneficiază condamnații în condițiile de pandemie COVID-19, dar și multiple informații în presă cu referința la existenta focarelor de infectare cu COVID-19 în incinta Penitenciarului 13 din Chișinău.

Foto: Facebook/ Alexandr Slusari

Foto: Facebook/ Alexandr Slusari

Cu o reacție ulterior a venit pe rețelele sociale ministrul Justiției Fadei Nagacevschi.

„Cu siguranță accesul le va fi permis conform legislației în vigoare. Chiar le recomand să viziteze toate penitenciarele din țară. După vizită, sper să se convingă cât de necesară este construcția unui nou penitenciar. Și sper mult ca după această vizită să se renunțe la retoricile populiste ale unor deputați privind realocarea creditului extern, destinat pentru construcția unui nou penitenciar, pentru necesități legate de lupta cu pandemia. În sistemul penitenciar sunt deținuți oameni, stimați deputați și este oribil să te gândești să economisești pe seama dreptului acestora la condiții adecvate de detenție”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

ULTIMĂ ORĂ! Oleg Pruteanu, eliberat azi din penitenciar și plasat sub control judiciar

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!