Deputatul Partidului Democrat (PD) Dumitru Diacov a venit cu inițiativa ca să fie scris un nou text al Constituției. Asta după ce, președintele Igor Dodon a semnat un decret pentru crearea unei Comisii privind reforma constituțională. 

„În atenția membrilor Comisiei pentru reforma constituțională. Deja au apărut diferite păreri și speculații referitor la preconizatele modificări. Cu timpul vor fi tot mai multe. Fiindcă unii vor dori sa introducă unele schimbări, iar alții – altele.

O mare problemă sunt comentariile și interpretările date pe parcursul anilor de Curtea Constituțională (CCM), unele din ele sunt destul de contradictorii. Din aceste motive cred ca mai bine ar fi să scriem un nou text al Constituției, care să ia în considerație atât experiența acumulată în acești ani, cât și greșelile comise.

Asta ar permite sa reașezăm instituțiile statului în așa fel ca ele sa fie cât se poate de eficiente, să eliminam ambiguitățile existente atât în textul Constituției, cât și în practica executării prevederilor constituționale”, a scris Dumitru Diacov pe pagina sa de Facebook.

La același subiect: 

Foști președinți ai CCM cer organizarea unei conferințe științifice pentru reforma constituțională. Președinția va delega doi juriști

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!