/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

FISC a încasat miliarde de lei în cele șapte luni ale anului

missing
01 august 2020, ora 14:23

22,5 miliarde de lei au fost încasate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS) în cele șapte luni ale anului, la Bugetul public național, cu peste 133 de milioane de lei mai mult sau cu 0,6 %, în raport cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit componentelor Bugetului public național, statisticile sunt următoarele:

La Bugetul de stat, în 7 luni ale anului 2020 au fost încasate 9,4 miliarde lei, fapt ce constituie o diminuare cu 459,4 milioane lei (-4,7%) comparativ cu perioada similara a anului 2019.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 2,4 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 95 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau o creștere de 4,1 %.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 8 miliarde lei, ceea ce constituie cu 457,6 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 6 %.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 2,7 miliarde lei, ceea ce constituie cu 39,8 milioane lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2019 sau cu 1,5 %.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram