/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ucraina: Bărbatul care a luat ostatic un poliţist a fost ucis de forţele speciale

missing
01 august 2020, ora 15:18

Bărbatul care a luat ostatic un ofiţer de poliţie săptămâna trecută în Ucraina şi apoi a reuşit să fugă a fost ucis de forţele speciale sâmbătă dimineaţa, în centrul ţării, după o nouă luare de ostatici, a anunţat un înalt oficial guvernamental citat de Reuters, scrie agerpres.ro.

Bărbatul identificat ca Roman Skripnik a fost localizat de poliţişti la primele ore ale zilei într-o casă nelocuită de lângă oraşul Poltava, a precizat viceministrul de interne Anton Gheraşcenko.

Skripnik “a ameninţat cu o grenadă şi a luat ostatic un poliţist. Criminalul a fost ucis de forţele speciale cu un tir bine ţintit”, a scris Gheraşcenko pe Facebook.

Ostaticul a avut la dispoziţie doar câteva secunde pentru a se îndepărta de explozia grenadei, dar a scăpat nevătămat, a mai adăugat acesta, fără a da alte detalii.

Poliţia a confirmat uciderea atacatorului fără a confirma că este vorba de Skripnik.

Gheraşcenko a afirmat că este vorba de acelaşi Skripnik care a luat ostatic un ofiţer de poliţie la 23 iulie în oraşul Poltava şi a fugit cu o maşină, abandonând apoi atât ostaticul cât şi maşina într-o pădure.

Mai devreme în iulie, un alt bărbat înarmat a luat ostatici 13 oameni într-un autobuz în oraşul Luţk. Acea luare de ostatici s-a încheiat după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit la telefon cu atacatorul şi a dat curs uneia dintre revendicările acestuia de a posta pe reţelele sociale un documentar care pleda pentru drepturile animalelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram