/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Vasile Bumacov, rechemat din funcția de ambasador al Japoniei

missing
01 august 2020, ora 13:58

Vasile Bumacov a fost rechemat din funcția de ambasador al Japoniei și prin cumul în Republica Coreea. O hotărâre în acest sens a fost aprobată vineri, 31 iulie, la ședința Guvernului, transmite IPN.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Oleg Țulea, a declarat că proiectul de decret urmează să fie transmis președintelui țării.

„Vreau, în numele Guvernului Republicii Moldova, să-i mulțumesc domnului ambasador Vasile Bumacov pentru activitatea desfășurată în misiunea în Japonia și să-i dorim succes mai departe”, a declarat premierul Ion Chicu.

La propunerea ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu, în calitate de secretar de stat la MAI a fost numit Cornel Lebedinschi. Potrivit ministrului, Cornel Lebedinschi, jurist de profesie, și-a îndeplinit serviciul în cadrul MAI timp de 15 ani, deținând diverse funcții. În prezent este membru supleant al Colegiului Disciplinar al Judecătorilor al Consiliului Suprem al Magistraturii.

Cabinetul de miniștri a decis eliberarea lui Vitalie Valcov din funcția de director al Biroului Național de Statistică din 4 septembrie, ca urmare a expirării mandatului. Totodată, s-a decis numirea în funcția de director BNS a lui Oleg Cara, pe un termen de cinci ani, începând cu data de 7 septembrie, ca urmare a promovării concursului pentru ocuparea acestei funcții.

Guvernul a decis numirea, în baza concursului, a Olgăi Tagadiuc în funcția de director al Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare pentru un termen de patru ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram