Vasile Bumacov a fost rechemat din funcția de ambasador al Japoniei și prin cumul în Republica Coreea. O hotărâre în acest sens a fost aprobată vineri, 31 iulie, la ședința Guvernului, transmite IPN.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Oleg Țulea, a declarat că proiectul de decret urmează să fie transmis președintelui țării.

„Vreau, în numele Guvernului Republicii Moldova, să-i mulțumesc domnului ambasador Vasile Bumacov pentru activitatea desfășurată în misiunea în Japonia și să-i dorim succes mai departe”, a declarat premierul Ion Chicu.

La propunerea ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu, în calitate de secretar de stat la MAI a fost numit Cornel Lebedinschi. Potrivit ministrului, Cornel Lebedinschi, jurist de profesie, și-a îndeplinit serviciul în cadrul MAI timp de 15 ani, deținând diverse funcții. În prezent este membru supleant al Colegiului Disciplinar al Judecătorilor al Consiliului Suprem al Magistraturii.

Cabinetul de miniștri a decis eliberarea lui Vitalie Valcov din funcția de director al Biroului Național de Statistică din 4 septembrie, ca urmare a expirării mandatului. Totodată, s-a decis numirea în funcția de director BNS a lui Oleg Cara, pe un termen de cinci ani, începând cu data de 7 septembrie, ca urmare a promovării concursului pentru ocuparea acestei funcții.

Guvernul a decis numirea, în baza concursului, a Olgăi Tagadiuc în funcția de director al Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare pentru un termen de patru ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!