Și-a lăsat țara în care a locuit 65 de ani pentru a o lua de la capăt, doar că în Republica Moldova. Este pe scurt povestea unui interpret francez, care, ghidat de chemarea inimii, a venit la noi pentru a fi alături de femeia de care s-a îndrăgostit nebunește. În noua sa aventură, ce durează de trei ani, francezul nu și-a abandonat însă pasiunea pentru muzică. Și-a făcut un studio unde compune și înregistrează piese, influențate de realitățile moldovenești.

Daniel, un artist francez în vârstă de 68 de ani, a ajuns în Republica Moldova pentru a fi alături de Maria, femeia care i-a furat inima. Cei doi s-au cunoscut pe o rețea socială, iar  de trei ani formează un cuplu.

DANIEL RONNE, INTERPRET: „Ea m-a făcut să descopăr Moldova și m-am îndrăgostit de această țară. Sunt foarte fericit aici în Moldova. Foarte fericit. Am regăsit aici valorile din Franța pe când eram eu tânăr”.

Pasionat de muzică încă din tinerețe, Daniel o poartă cu el oriunde se află. În locuința de la Chișinău, și-a amenajat un studio, unde își petrece o bună parte din zi, printre instrumentele muzicale sau în fața microfonului.

DANIEL RONNE, INTERPRET: „Dorința mea cea mai mare este să creez muzică franco-moldovenească. Se numește evoluție”.

Dragostea pentru muzică o împarte cu soția sa, profesoară de limbă franceză. Femeia spune că, în cei trei ani de când Daniel s-a stabilit la Chișinău, el nu a regretat niciodată acest pas.

MARIA GOLBAN, SOȚIE, PROFESOARĂ DE FRANCEZĂ: „A venit aici, trăim și e o viață calmă, liniștită cu el.. E artist, e romantic, e un bun bucătar.  Într-o zi îmi zice: știi, mi-a venit o idee, o să fac un cântec – Moldova Paradis”.

Pentru că este tot timpul cu muzica în gând, i-a compus și ei o melodie.

DANIEL RONNE, INTERPRET: „Visul meu este să scriu și să compun muzică pentru filme, documentare, să fac muzică pentru oameni și să colaborez cu compozitori ruși, moldoveni pentru a evolua.

Deseori, Daniel este chemat să facă atmosferă în restaurantele din capitală, mai ales în cele cu specific francez.

Francezul are în palmaresul său peste 120 de piese compuse, dintre care cinci au fost create în Republica Moldova. Fiind tot timpul în căutarea unor senzații noi, Daniel a improvizat un duet și cu operatorul TV8, Tudor Bigu.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!