Șeful statului anunță că a prezidat prima ședință a Comisiei pentru reforma constituțională formată în baza unui decret semnat la 29 iulie. Într-un mesaj, pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a subliniat importanța modificărilor la Constituție.

„Am subliniat importanța unor astfel de modificări, deoarece timp de 10 ani s-au înregistrat numeroase cazuri de interpretare liberă sau extensivă a unor prevederi ale Constituției, dar și utilizarea Curții Constituționale ca instrument politic, ceea ce a provocat situații de criză”, a scris Dodon.

De Ziua Constituției Republicii Moldova, 29 iulie, șeful statului a anunțat că a semnat un Decret privind crearea unei Comisii pentru reforma constituțională. Astfel, potrivit lui Dodon, a fost demarat procesul de reformă constituțională în vederea modificării legislației constituționale, asigurarea supremației Constituției, consolidării statului de drept, a democrației constituționale și garantarea drepturilor omului.

Președinte al Comisiei este fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, iar vicepreședinte – ex-judecătorul la CEDO, Stanislav Pavlovschi.

În termen de 12 luni, comisia urmează să identifice lacunele sistemului constituțional și să prezinte propuneri de revizuire a Constituției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!