Un tânăr din capitală a rămas fără „bijuteria” pe patru roți, un Mercedes S 500 din anul 2018, după ce s-a depistat că automobilul este dat în căutare internațională ca fiind furat pe teritoriul Poloniei. Bărbatul a încercat să iasă din țară, iar la vama Leușeni i-a fost oprit automobilul și acum se află pe teritoriul sectorului Poliției de Frontieră. 

În timpul verificării documentelor, polițiștii de frontieră au fost alertați de consemnul apărut în baza de date. Conform informațiilor O.I.P.C. INTERPOL, autoturismul era dat în căutare internațională de autoritățile polone.

Contactată de tv8.md, ofițera de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a precizat că tânărul a cumpărat automobilul prin procură și susține că nu știa despre faptul că se află în căutare. Potrivit ei, în luna iunie, atunci când bărbatul a intrat în țară cu mașina, nu a întâmpinat vreo dificultate la frontieră.

Raisa Novițchi menționează că Poliția de Frontieră a cerut informații de la autoritățile poloneze pentru a confirma sau a infirma informația privind furtul automobilului. „Dacă se va constata că, într-adevăr, mașina a fost furată, el va fi cercetat. Deocamdată, bărbatul nu este cercetat pentru că trebuie să avem o confirmare de la autoritățile Poloniei că mijlocul de transport este căutat. Trebuie audiat proprietarul mijlocul de transport pentru a afla detalii cum moldoveanul nostru a intrat în posesia acestuia”, a precizat ofițera de presă.

La audieri, cetățeanul nu a putut explica cele depistate. Deocamdată, bărbatul nu este cercetat și a făcut cale întoarsă de la frontieră.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!