/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Serviciul Vamal declară încasări de circa două miliarde în luna iulie. Ce sumă a adus în bugetul de stat de la începutul anului

missing
03 august 2020, ora 11:35

În primele șapte luni ale anului curent, Serviciul Vamal a încasat 11,9 miliarde de lei. Doar în luna iulie, în bugetul de stat au fost colectate circa două miliarde de lei. Banii au fost adunați din taxe și amenzi aplicate pentru diferite încălcări. 

Potrivit Serviciului Vamal, cele mai frecvente încălcări se referă la încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Tot în perioada aceasta au fost întocmite 334 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 1,2 milioane de lei.

În luna iulie, fluxul mijloacelor de transport a constituit 118 624 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Giurgiulești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram