Mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului Congresul Civic s-au adunat în fața Curții Constituționale și cer alegeri parlamentare anticipate. De asemenea, protestatarii solicită anularea scrutinului prezidențial care urmează să aibă loc pe 1 noiembrie.

Protestatarii susțin că Republica Moldova este un stat parlamentar și funcția de președinte este una formală. „Protestele prezidențiale nu vor face altceva decât să divizeze societatea”.

Liderul neoficial al partidului, Mark Tkaciuk, a menționat că decizia Curții Constituționale care a stabilit alegerea președintelui direct de către cetățeni ar fi una ilegală și a numit drept un „fake” scrutinul prezidențial din anul 2016. „Noi vrem ca Procuratura, folosindu-se de împuternicirile sale, să se adreseze Curții Constituționale pentru a trage la răspundere judecătorii pentru uzurparea puterii în stat, pentru a recunoaște, inclusiv actualul Parlament, nelegitim și nereprezentativ”, a declarat Tkaciuk.

Mark Tkaciuk consideră că organizarea alegerilor parlamentare anticipate este adevărata agendă a zilei, iar acestea ar putea avea loc dacă va fi anulat scrutinul prezidențial.

Sursa video: NewsMaker.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!