/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Partidul Congresul Civic cere în stradă anularea prezidențialelor și organizarea unui scrutin parlamentar anticipat

03 august 2020, ora 17:14

Mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului Congresul Civic s-au adunat în fața Curții Constituționale și cer alegeri parlamentare anticipate. De asemenea, protestatarii solicită anularea scrutinului prezidențial care urmează să aibă loc pe 1 noiembrie.

Protestatarii susțin că Republica Moldova este un stat parlamentar și funcția de președinte este una formală. „Protestele prezidențiale nu vor face altceva decât să divizeze societatea”.

Liderul neoficial al partidului, Mark Tkaciuk, a menționat că decizia Curții Constituționale care a stabilit alegerea președintelui direct de către cetățeni ar fi una ilegală și a numit drept un „fake” scrutinul prezidențial din anul 2016. „Noi vrem ca Procuratura, folosindu-se de împuternicirile sale, să se adreseze Curții Constituționale pentru a trage la răspundere judecătorii pentru uzurparea puterii în stat, pentru a recunoaște, inclusiv actualul Parlament, nelegitim și nereprezentativ”, a declarat Tkaciuk.

Mark Tkaciuk consideră că organizarea alegerilor parlamentare anticipate este adevărata agendă a zilei, iar acestea ar putea avea loc dacă va fi anulat scrutinul prezidențial.

Sursa video: NewsMaker.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram