/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Zeci de muncitori ai unei companii de construcții au protestat în fața Primăriei Chișinău

missing
03 august 2020, ora 20:45

Și la Primăria Capitalei s-a protestat în această dimineață. Cu pancarte în mâini, zeci de lucrători ai unei companii de construcții și-au manifestat nemulțumirea că municipalitatea le-a blocat construcția și amenajarea unui complex de locuit în sectorul Buiucani, în preajma râulețului Durlești. Asta deși, în 2014, Consiliul Municipal ar fi aprobat un plan urbanist în acea zonă. Astfel, muncitorii afirmă că s-ar putea trezi fără un loc de muncă. De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Primăriei nu ne-a răspuns la telefon, pentru o reacție.

Protestul a fost organizat chiar în fața Primăriei Chișinău, în jurul orei 9. Aproximativ 30 de lucrători ai unei companii de construcții au scandat în fața instituției, exprimându-și nemulțumirea față de conducere.

„Noi, administrația companiei, cerem să înlăturați barierele din procesul edificării și amenajării de către noi a complexului rezidențial din cartierul, strada Cornului. Așa cum Primăria și Consiliul a aprobat în decembrie 2014”.

Astfel, manifestanții afirmă că, în plină pandemie și criză, riscă să-și piardă locurile de muncă.

„Se blochează în mod arbitrar și nejustificat înstrăinarea unor fâșii de teren care nu sunt utilizate, care nu aduc benefici nici Primăriei, nici întreprinderii noastre”. „Jos birocrația!”

Contactat telefonic de mai multe ori, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, nu ne-a răspuns la telefon, pentru o reacție. Nu a reacționat nici la mesajul pe care i l-am expediat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram