Cetățenii care revin de la odihnă din afara țării sunt obligați să se autoizoleze pentru 14 zile, la intrarea în R. Moldova.  Ministerul Sănătății a emis vineri, 31 iulie, un document care explică regulile care se aplică în cazul persoanelor angajate și cine achită cele 14 zile. 

Ministerul menționează că persoanele care au călătorit pe motive de odihnă, la întoarcerea în R. Moldova, sunt obligate să stea în izolare pentru 14 zile.

„Conform prevederilor Hotărârilor Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioadă de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Menționăm că persoanele care părăsesc R. Moldova pe motiv de odihnă nu fac parte din categoriile exceptate și urmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile”, se spune în document.

Totodată, responsabilii din Sănătate explică că angajații care au fost la odihnă peste hotare vor sta 14 zile în izolare din cont propriu. Potrivit circularei, certificatul de concediu medical pentru carantină se eliberează salariaților care au fost în contact cu persoanele cu boli contagioase.

Sursa: msmps.gov.md

Sursa: msmps.gov.md

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!