/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Salvare ca-n filme. Trei marinari au fost descoperiți pe o insulă pustie după ce au scris SOS pe nisip

missing
04 august 2020, ora 10:31

Trei marinari dați dispăruți au fost descoperiți pe o insulă pustie din Oceanul Pacific datorită mesajului SOS scris în nisip, potrivit CNN. Cei trei marinari se îndreptau spre insula Pollap, însă ambarcațiunea lor a rămas fără combustibil, ajungând astfel pe insula Pikelot aflată la 190 de kilometri distanță de destinația lor, potrivit autorităților australiene, transmite Digi24.ro.

Mesajul celor trei marinari din Statele Federate ale Microneziei a fost observat prima dată de echipajul unui avion american de realimentare, după o căutare de trei ore.

“Ne pregăteam să încheiem căutările. Ne-am întors pentru a evita ploaia, când am observat o insulă și am decis să o cercetăm. Atunci am văzut și mesajul SOS și o barcă, pe plajă. Am chemat Marina australiană care a intervenit cu două elicoptere”, a declarat pilotul Jason Palmeira-Yen.

Misiunea de salvare s-a desfășurat în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. În cele din urmă, marinarii s-au întors în siguranță în Micronezia.

„Sunt mândru de profesionalismul tuturor celor implicați în misiune, întrucât ne îndeplinim obligația de a veghea la siguranța vieții pe mare oriunde am fi în lume”, a declarat Terry Morrison, coordonatorul misiunii de salvare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram