/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Candu: Dacă Dodon nu s-ar plimba cu pantaloni scurți prin biserci, am putea găsi modalități ca scrutinul prezidențial să nu fie amânat

04 august 2020, ora 16:27

„Dacă șeful statului Igor Dodon nu s-ar plimba cu pantaloni scurți prin biserci și nu ar merge la Moscova, dar și-ar bate capul de alegerile prezidențiale, cu siguranță ar exista posibilitatea ca să găsim acele modalități ca scrutinul să nu fie amânat”. Declarația îi aparține liderului „Pro Moldova” Andrian Candu și a fost făcută în contextul în care președintele a spus anterior că în cazul în care pandemia nu va bate în retragere, autoritățile ar putea decide amânarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.

Politicianul a spus că strict din punct de vedere juridic sau politic există posibilitatea de a amâna alegerile prezidențiale dacă este o situație excepțională și dacă din cauza pandemiei va fi pusă în pericol sănătatea oamenilor.

„Desfășurarea alegerilor poate fi făcută în așa fel încât să nu existe risc pentru societate. De exemplu, alegerile s-ar putea desfășura în câteva zile, ca să nu fie aglomerație și să fie mai ușor de administrat procesul”, a spus Andrian Candu.

De asemenea, politicianul l-a acuzat pe președinte de lipsă de transparență în contextul în care, potrivit lui Andrian Candu, șeful statului a anunțat pe ultima sută de metri despre vizita pe care o întreprinde la Moscova. Contactată de redacție, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns pentru o reacție.

Amintim că, pe 1 august curent, împreună cu familia, președintele a vizitat Mănăstirea Saharna. „Pandemia va trece, iar orientarea noastră spre consumul și turismul intern trebuie păstrată. Și acesta va fi un câștig social, economic și de imagine important pentru Moldova”, a spus atunci Igor Dodon.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram