„Dacă șeful statului Igor Dodon nu s-ar plimba cu pantaloni scurți prin biserci și nu ar merge la Moscova, dar și-ar bate capul de alegerile prezidențiale, cu siguranță ar exista posibilitatea ca să găsim acele modalități ca scrutinul să nu fie amânat”. Declarația îi aparține liderului „Pro Moldova” Andrian Candu și a fost făcută în contextul în care președintele a spus anterior că în cazul în care pandemia nu va bate în retragere, autoritățile ar putea decide amânarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.

Politicianul a spus că strict din punct de vedere juridic sau politic există posibilitatea de a amâna alegerile prezidențiale dacă este o situație excepțională și dacă din cauza pandemiei va fi pusă în pericol sănătatea oamenilor.

„Desfășurarea alegerilor poate fi făcută în așa fel încât să nu existe risc pentru societate. De exemplu, alegerile s-ar putea desfășura în câteva zile, ca să nu fie aglomerație și să fie mai ușor de administrat procesul”, a spus Andrian Candu.

De asemenea, politicianul l-a acuzat pe președinte de lipsă de transparență în contextul în care, potrivit lui Andrian Candu, șeful statului a anunțat pe ultima sută de metri despre vizita pe care o întreprinde la Moscova. Contactată de redacție, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns pentru o reacție.

Amintim că, pe 1 august curent, împreună cu familia, președintele a vizitat Mănăstirea Saharna. „Pandemia va trece, iar orientarea noastră spre consumul și turismul intern trebuie păstrată. Și acesta va fi un câștig social, economic și de imagine important pentru Moldova”, a spus atunci Igor Dodon.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!