/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Google Pixel 4A, anunțat oficial. Cum arată, când se lansează și cât costă

04 august 2020, ora 09:45

Google a făcut în sfârșit mult așteptatul anunț: Pixel 4A există și este disponibil acum pentru precomandă în câteva piețe. Cea mai importantă pentru companie este însă SUA, unde modelele Pixel se vând cel mai bine. Alături de noul Pixel 4A, compania a anunțat încă două telefoane, care vor veni însă mai târziu, în toamnă. Iată ce oferă, cât costă și când va ajunge în magazinele de specialitate noul Pixel 4A, Pixel 4A 5G și Pixel 5, scrie go4it.ro.

Cât costă Pixel 4A și când se lansează

Modelul Pixel 4A este mult așteptatul model mid-range al companiei. Acesta trebuia inițial să fie anunțat în primăvară, însă pandemia de COVID-19 a dat planurile Google peste cap. Astfel, acesta a fost anunțat abia luni, 3 august, și ajunge în magazine începând cu data de 20 august. Desigur, lansarea nu este tocmai globală, întrucât modelele Pixel sunt disponibile doar în anumite piețe (SUA, Canada, UK, Irlanda, Franța, Germania, Japonia, Taiwan și Australia).

Când vine vorba însă de preț însă, cei de la Google par că au înțeles foarte bine piața. Modelul Pixel 4A intră în concurență directă cu unele dintre cele mai populare modele mid-range atât de la companii de top precum Samsung, Huawei și Apple, cât și cu modele de la branduri mai ieftine precum Xiaomi. La 350 de dolari americani, acesta ar putea fi cel mai bun dispozitiv cu Android din gama sa.

Configurația Pixel 4A

Când intrăm în spațiul mid-range, deja puterea de procesare și construcția nu mai sunt atât de importante. Astfel, avem de a face cu o construcție din plastic. Totuși, Pixel 4A vine cu un chipset Snapdragon 730G, care nu este tocmai lent, echipat cu modem 4G, cu un acumulator de 3.140 mAh, ecran de 5,8” OLED cu rezoluție Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli) și o cameră frontală de tip hole-punch în colțul stânga-sus.

Acesta este un telefon compact care va satisface nevoile multor utilizatori, cu 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă. Dar marea atracție va fi însă camera, care este bazată pe un senzor de 12 megapixeli, cu stabilizare optică și diafragmă f/1.7. Aceasta poate filma în rezoluție 4K la 30 de cadre pe secundă.

Și pentru că este un model mid-range, acesta vine atât cu un un jack pentru căști, dar nu cu o pereche de căști în pachet. Ce include este însă un adaptor de priză de 18W. Alte caracteristici ar fi senzorul de amprentă de pe spate, un difuzor mono și un sistem de operare Android 100% curat, cum era de așteptat. Și vine și cu un abonament pe trei luni pentru YouTube Premium, Google Play Pass și Google One.

Specificații
Display: 5,8”, FHD+, OLED
Procesor: Snapdragon 730G (octa-core)
RAM: 6 GB
Stocare: 128 GB
Cameră: 12 MP f/1.7 wide, OIS
Cameră frontală: 8 MP f/2.0
Card: nu
Conectivitate: 4G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, USB Type-C 3.1
Baterie: 3.140 mAh, încărcare rapidă la 18W
Dimensiuni: 144 x 69.4 x 8.2 mm
Greutate: 144 g
Altele: senzor de amprentă pe spate, construcție din plastic, jack 3,5mm

Google a confirmat și Pixel 5

Dar Pixel 4A nu va fi singur în ofertă pentru prea multă vreme. Deja Google a confirmat că va lansa în această toamnă două telefoane 5G. Unul va fi Pixel 4A 5G, care va fi disponibil la un preț mai mare, de 499 dolari. Acest model va avea un ecran mai mare, deci va servi rolul unui Pixel 4A XL. Cel de-al doilea telefon 5G pe care Google îl va lansa va fi Pixel 5, modelul flagship de anul acesta.

Zvonurile spuneau că Pixel 5 va folosi un chipset Snapdragon 765, dar având în vedere noile informații, s-ar putea ca acela să fie modelul 4A 5G. Astfel, Pixel 5 ar putea veni cu Snapdragon 865, la fel ca restul de dispozitive premium din ultima perioadă. Informații mai multe au fost promise mai aproape de momentul lansării, deci probabil că vom afla mai multe în lunile septembrie sau octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram