/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Procuratura anunță rezultatele perchezițiilor pe dosarul „Metalferos”: 16 persoane, printre care și polițiști, au fost reținute

missing
04 august 2020, ora 11:37

Procuratura Generală anunță rezultatele perchezițiilor efectuate ieri în comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI în dosarul SA „Metalferos”. Potrivit procurorilor, 16 persoane au fost reținute, printre care 4 polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a INI. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte și acte, relevante pentru această cauză penală.

PG anunță că au fost efectuate 31 de percheziții la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul companiei „Metalferos”, prin care erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați. Acțiuni de urmărire penală au fost efectuate și la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI.

„Măsurile întreprinse au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane implicate în fraudarea companiei”, se spune într-un comunicat al instituției.

Actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează să fie analizate și încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari intereselor publice.

Procuratura atenționează că orice atac din partea unor elemente vizând dosarul în speță va fi calificat drept tentativă de a distorsiona ancheta, împiedicarea aflării adevărului și amestec în înfăptuirea urmării penale.

Amintim că perchezițiile au avut loc ieri și, potrivit PG, s-au desfășurat acțiuni procesuale, necesare stabilirii adevărului obiectiv pe cazul vizând fraudarea SA „Metalferos”.

Într-o investigație a Ziarului de Gardă, publicată acum trei zile, se arată că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc a beneficiat de zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu MetalFeros, în care statul deține pachetul majoritar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram