/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Atât de necesari, dar atât de puțini! În plină pandemie de COVID-19, sistemul de sănătate duce lipsă de sute de specialiști

missing
05 august 2020, ora 16:13

În plină pandemie de COVID-19, domeniul sănătății se confruntă cu o lipsă de angajați. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, pe data de 3 august se înregistrau 445 de locuri vacante în instituțiile medicale și farmacii. În prezent, este criză atât de medici specialiști calificați, cât și de asistente medicale, inclusiv de familie. 

Cele mai multe locuri vacante sunt pentru funcția de asistent medical. Actualmente, sistemul de sănătate are nevoie de 230 de asistenți medicali în diferite instituții din țară.

Totodată, și medicii specialiști sunt cu „ciubote roșii”. Spitalele au nevoie acum de 127 de doctori calificați într-un anumit domeniu.

Pe lângă medici specialiști, în domeniu sunt 34 de locuri vacante de doctori cu profil general și de 19 medici de familie.

De asemenea, ANOFM anunță că sunt zece locuri vacante pentru funcția de farmacist, opt pentru postul de laborant-farmacist și șase pentru felcer laborant. Se caută și cinci brancardieri (persoana care transportă bolnavii cu targa), trei maseuri și trei kinetoterapeuți.

În total, în Republica Moldova se înregistrează 8731 locuri de muncă vacante.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram