/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ministerul Sănătății: Examenul medical nu este necesar pentru admiterea în instituțiile de învâțământ

missing
05 august 2020, ora 15:47

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale amintește că din 2019 a fost exclus certificatul medical din lista actelor obligatorii la admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior.

Totodată, instituția precizează că excepție fac instituțiile în care specialitatea pentru care aplică candidatul necesită condiții fizice speciale. „La necesitate, medicul de familie va solicita consultațiile medicilor specialiști de profil în modul stabilit”, se spune în comunicatul ministerului.

Un ordin în acest sens a fost semnat pe 17 iulie 2019, de către fosta ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, și ex-ministra Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei. Ordinul îl puteți vedea mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram