/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Semnal de alarmă, după catastrofa din Beirut! La depozitul de arme de la Cobasna există pericol de explozie, spune un expert

missing
05 august 2020, ora 11:53

Explozia de la Beirut, soldată cu zeci de morți și mii de răniți, a șocat lumea întreagă. Între timp, în Republica Moldova, pe malul râului Nistru, în localitatea Cobasna, se află un depozit, ce aparține Federației Ruse, cu peste 20 de mii de tone de material explozibil. În acest sens, am solicitat un comentariu de la doctorul habilitat Constantin Bulimaga, cercetător la Institutul de Ecologie şi Geografie al AŞM, pentru a afla dacă persistă și la Cobasna un pericol de explozie. 

„Nu este exclus așa ceva. Desigur că există pericolul de explozie, dacă este armamentul acesta. El toată vremea prezintă pericol. Nu dă Doamne să fie, este clar că această explozie ar avea consecințe mari asupra mediului. De aceea, F. Rusă trebuie să le ia înapoi”, a spus Constantin Bulimaga.

Depozitul de muniții de la Cobasna a fost creat în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Anterior, OSCE a anunțat că ar putea oferi suport Republicii Moldova pentru evaluarea tehnică a depozitului de muniții de la Cobasna.

La același subiect:

Un deputat presupune că în cazul unui accident la depozitul de arme de la Cobasna, consecințele ar putea fi mult mai grave decât în Beirut

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram