După ultima vizită pe care șeful statului a întreprins-o la Moscova, Federația Rusă, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu a lansat critici în adresa președintelui. Politiciana este de părere că ultima vizită a lui Igor Dodon în Capitala Rusiei a fost una umilitoare „pentru noi ca stat suveran”.

„O lume întreagă a văzut că preşedintele Republicii Moldova nu mai este primit la Kremlin ca un şef de stat, dar cel mult ca un funcționar regional de rangul doi sau trei. Am văzut cu toții un Dodon mic, disperat și speriat. Când vine timpul să răspundă în faţa cetăţenilor, este gata să se înjosească în ultimul hal, doar ca să primească ajutor străin pentru a obține un nou mandat. Un mandat care i-ar garanta nu doar puterea, ci mai ales libertatea”, a scris Maia Sandu pe rețelele sociale.

Solicitată telefonic, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon pentru o reacție.

Șeful statului anunțat că întreprinde o scurtă vizită de lucru la Moscova, cu o zi după ce despre aceasta a anunțat liderul Partidului „Nostru” Renato Usatîi. Președintele rus, Vladimir Putin, nu a avut planificată o întrevedere cu Igor Dodon. Ultimul s-a întâlnit cu reprezentantul președintelui rus pentru relațiile cu Republica Moldova, Dmitrii Kozak. Cei doi au discutat despre reluarea negocierilor pentru acordarea creditului în mărime de 200 milioane de euro, care a fost declarat anterior neconstituțional de către Curtea Constituțională.

Vizita trecută la Moscova a președintelui a fost la 24 iunie, când a participat la parada dedicată Zilei Victoriei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!