/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Sandu, despre ultima vizită a lui Dodon la Moscova: „A fost umilitoare. Nu mai este primit la Kremlin ca un şef de stat”

06 august 2020, ora 10:41

După ultima vizită pe care șeful statului a întreprins-o la Moscova, Federația Rusă, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu a lansat critici în adresa președintelui. Politiciana este de părere că ultima vizită a lui Igor Dodon în Capitala Rusiei a fost una umilitoare „pentru noi ca stat suveran”.

„O lume întreagă a văzut că preşedintele Republicii Moldova nu mai este primit la Kremlin ca un şef de stat, dar cel mult ca un funcționar regional de rangul doi sau trei. Am văzut cu toții un Dodon mic, disperat și speriat. Când vine timpul să răspundă în faţa cetăţenilor, este gata să se înjosească în ultimul hal, doar ca să primească ajutor străin pentru a obține un nou mandat. Un mandat care i-ar garanta nu doar puterea, ci mai ales libertatea”, a scris Maia Sandu pe rețelele sociale.

Solicitată telefonic, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon pentru o reacție.

Șeful statului anunțat că întreprinde o scurtă vizită de lucru la Moscova, cu o zi după ce despre aceasta a anunțat liderul Partidului „Nostru” Renato Usatîi. Președintele rus, Vladimir Putin, nu a avut planificată o întrevedere cu Igor Dodon. Ultimul s-a întâlnit cu reprezentantul președintelui rus pentru relațiile cu Republica Moldova, Dmitrii Kozak. Cei doi au discutat despre reluarea negocierilor pentru acordarea creditului în mărime de 200 milioane de euro, care a fost declarat anterior neconstituțional de către Curtea Constituțională.

Vizita trecută la Moscova a președintelui a fost la 24 iunie, când a participat la parada dedicată Zilei Victoriei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram