/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ UPDATE: Transportatorii au deblocat drumul către postul vamal Leușeni

06 august 2020, ora 20:52

UPDATE, ORA 20:55 După câteva ore de protest, transportatorii au deblocat drumul de acces către postul vamal și punctul de trecere al frontierei Leușeni.

UPDATE, ORA 20:20Poliția le spune protestatarilor să elibereze măcar o bandă de circulație, în caz contrar, vor fi amendați. „Protestați, dar pe partea dreaptă. Dvs. ați blocat accesul!”, le-a spus un polițist transportatorilor.

La fața locului au intervenit câteva echipe de polițiști mascați.

Captură video: Facebook/Democrația Acasă

Captură video: Facebook/Democrația Acasă

Captură video: Facebook/Democrația Acasă

ORA 19:43 Zeci de transportatori au blocat drumul de acces la punctul de trecere de la Leușeni. Aceștia spun că autoritățile nu le dau posibilitatea să activeze și că le pun intenționat piedici.

Transportatorii spun că se simt discriminați că nu pot să treacă frontiera spre România, dacă au doar pașapoarte biometrice. „Dacă locuim într-un bloc, eu cu pașaport biometric și vecinul meu cu cetățenie română, înseamnă că eu mă infectez, iar el nu?”, a spus unul dintre protestatari.

„Statul nostru trebuie să se adreseze autorităților din România să ne permită să tranzităm teritoriul României”, spune un alt protestatari.

Șoferii cer ca reprezentanți ai Agenției Naționale a Transportatorilor Auto (ANTA) să vină să discute cu ei.

Reprezentanții Poliției de Frontieră încearcă să-i convngă pe șoferii care protestează să renunțe blocarea drumului, pentru a nu crea incomodități persoanelor care vor să trece frontiera.

La fața locului sunt mobilizate mai multe echipe de polițiști.

Menționăm că România a inclus Republica Moldova în lista țărilor cu risc sporit de infectare cu COVID.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram