Un protest pașnic s-a desfășurat azi-dimineață, 6 august, în fața Guvernului. Mai mulți angajați ai instituțiilor preșcolare au cerut autorităților redeschiderea grădinițelor private începând cu data de 20 august.

Aceștia aveau în mâini pancarte pe care era scris: „Să așteptăm să treacă nu e o soluție. Cerem redeschiderea grădinițelor private. Degradarea psihologică – mai gravă decât COVID-19. Noi vrem să lucrăm. Întorceți-ne copilăria înapoi. Copiii au dreptul la educație”.

În fața Casei Guvernului angajații au pus mese, scaune, cărți și jucării pentru copii, în semn de protest. Anterior, premierul Ion Chicu a anunțat că cel mai probabil grădinițele vor fi deschise începând cu 1 septembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!