/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

CEC a amânat examinarea rapoartelor financiare ale partidelor politice. Motivul

missing
07 august 2020, ora 12:29

Examinarea raportării financiarea din partea partidelor politice pentru anul 2019 a fost amânată la Comisia Electorală Centrală. Motivul a fost – problemele tehnice la procesarea online a rapoartelor. 

În timpul ședinței de astăzi reprezentanții mai multor formațiuni politice au raportat probleme la încărcarea rapoartelor sau completarea datelor în sistemul informațional și au venit cu propuneri pentru îmbunătățirea acestuia.

„Necesitatea este pentru a examina încă o dată acele propuneri care au venit de la partidele politice, pentru a consulta suplimentar dezvoltatorul sistemului informațional și pentru a vedea dacă s-au admis anumite carențe cu intenții sau din neștiință sau din instruire insuficientă din partea trezorierilor și din partea persoanelor responsabile de completarea sistemului respectiv”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

Amintim că ieri Asociația Promo-LEX a făcut apel către Comisia Electorală Centrală pentru ajustarea modulului electronic de depunere a rapoartelor financiare anuale și semestriale ale partidelor politice, a rapoartelor privind finanțarea campaniilor electorale, a grupurilor de inițiativă, cu scopul de a asigura un nivel maxim de transparență și capacitate de verificare.

Promo-LEX cere ajustarea urgentă a modulului electronic de depunere a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram