Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba susține că a depus, vineri, 7 august, o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală (PG), pentru a verifica declarațiile pe venit ale președintelui Igor Dodon. Potrivit lui Alaiba, șeful statului „are averi pe care nu le poate explica și fuge de ele ani la rând”.

„Cum am zis, socialiștii ne iau la bani mărunți ca să ne murdărească. Eu cred că o să-i ignorăm pe alde Novac și Bolea, pentru moment, și o să punem întrebări despre șeful lor. Ei nu contează. Ei ar vrea noi să intrăm în hora lor și să uităm de hoțul numărul 1 din țara noastră în anul 2020.

Urmându-le exemplul minionilor socialiști, am adresat două demersuri la ANI și la Procuratura Generală despre tatăl lor spiritual, moral și material – Igor Dodon. Spre deosebire de oricare din noi, Igor Dodon a fost toată viața în serviciul public, dar are averi pe care nu le poate explica. Fuge de ele ani la rând. Pentru că nu poate explica, arată spre toți restul că „toți sunt corupți”. Nu, domnilor. Nu toți.

Am rugat autoritățile responsabile să găsească răspunsuri la câteva neclarități din declarațiile pe venit ale lui Dodon din ultimii ani:
– a beneficiat de o reducere la dobândă pentru împrumutul contractat. Asta e corupție.
– a luat o casă valoarea căreia e clar mai mare. Un om care a lucrat toată viața la stat are casă de 422 metri pătrați la Buiucani.
– a călătorit ani la rând nu se știe pe ce bani. A stat la hotele de 20 mii de euro noaptea.
– de-a lungul anilor a avut cheltuieli curente, cum ar fi educația copiilor, haine și ceasuri de mii de euro. Pe ce bani?
– folosește mașini pe care nu le-a declarat.

Citiți sesizările pentru detalii. Aceste întrebări planează asupra lui Dodon cu anii. Și tot nimic. Oamenii merită să primească toate clarificările. Dacă e necesar – de mai multe ori. Anume din cauza la asemenea „aleși ai poporului” ca Dodon oamenii nu au încredere în stat. Ei pur și simplu nu cred că noi, odată ce am acces în funcție publică, muncim pentru oameni, nu pentru buzunarul propriu. Pentru că văd cum impostori ca Dodon o duc bine merci, agonisesc averi muncind toată viața la stat. Nicăieri în alt job la privat un oarecare Igor Dodon nu și-ar fi agonisit atâta avere. Nici un alt șef nu ar fi atât de generos cu un oarecare Igor Dodon cum a fost poporul Republicii Moldova”, a scris deputatul PAS pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!