/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ „Nu aprindeți gunoiul menajer, iarba și miriștea uscată”. Pompierii atenționează: 42 de incendii în doar 24 de ore

07 august 2020, ora 11:45

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru a stinge 42 de incendii de vegetație uscată în mai multe localități. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incendiile au izbucnit în raioanele Leova, Comrat, Rezina, Hâncești și Dubăsari.

Unul dintre cele mai grave a avut loc în raionul Dubăsari. În după amiaza zilei de ieri, la ora 15:15, angajații IGSU au fost solicitați să intervină la stingerea focarul de iarbă uscată în apropierea satului Mărcăuți, raionul Dubăsari. Focarele se răspândeau cu repeziciune și prezentau un pericol pentru un câmp de floarea soarelui. La stingerea incendiului au intervenit trei echipaje de salvatori precum și două autospeciale din partea autorităților publice locale. În urma arderii flăcările au nimicit 15 ha de vegetație, însă datorită intervenției prompte a IGSU au fost salvate 45 ha de floarea soarelui.

Un alt incendiu de amploare a avut loc în apropiere de postul de trecere a frontierei Leușeni, unde au fost distruse ieri 20 de hectare de vegetație uscată dintr-o pădure de pini. 

În acest context, pompierii îndeamnă repetat populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare pe timp de caniculă. Pompierii avertizează că în condiții de vânt și umiditate redusă focarele se răspândesc rapid și prezintă pericol pentru sectorul forestier, animalele sălbatice, dar și sectorul locativ.

Cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă gunoiul menajer, iarba și miriștea uscată pentru a preveni incendii de proporții și extinderea acestora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram