/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

În 30 de școli și grădinițe din capitală s-au depistat abateri la calitatea lucrărilor de reparație. Ceban: „Sunt indignat”

missing
07 august 2020, ora 11:11

Grupul de lucru care monitorizează calitatea lucrărilor de reparație din instituțiile de învățământ din capitală a depistat mai multe abateri la diferite capitole în 30 de școli și grădinițe. În consecință, primarul Ion Ceban anunță că vor fi inițiate anchete de serviciu, iar persoanele responsabile care se fac vinovate urmeaza a fi sancționate.

În cele 30 de instituții de învățământ din capitală nu s-a ținut cont de normele stabilite în caietul sarcini, lipsește raportul de constatare tehnică a unor lucrări și au fost depistate cheltuieli exagerate la cumpărarea materialelor de construcții.

Primarul general a menționat că astfel de acțiuni nu pot fi tolerate, iar responsabilii sunt obligați sa asigure transparență a proceselor de achiziții. „Sunt profund indignat de calitatea lucrărilor executate în unele instituții de învățământ din capitală”, a declarat edilul capitalei.

De asemenea, primarul general a solicitat ca responsabilii să nu semneze actele de recepție a lucrărilor de reparație în instituțiile de învățământ, unde acestea nu corespund normelor sau au fost efectuate necalitativ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram