/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

„Moldova merită justiție și stat de drept”. Ambasada Regatului Țărilor de Jos solidară cu declarațiile lui Michalko despre frauda bancară

missing
07 august 2020, ora 12:54

Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău își exprimă acordul cu declarațiile recente ale lui Peter Michalko, șeful Delegației UE la Chișinău privind investigarea fraudei bancare. Într-o postare pe pagina misiunii amintește și ea de angajamentul R. Moldova față de UE privind progresul în investigarea fraudei bancare,

„Această anchetă trebuie să rezulte cu condamnarea tuturor beneficiarilor și recuperarea tuturor daunelor suportate de către cetățenii Republicii Moldova. O anchetă corectă și amplă a fraudei bancare este esențială pentru recuperarea încrederii în justiție. Republica Moldova #merita justiție și stat de drept”, se spune în mesajul misiunii diplomatice.

Precizăm că joi, 6 august, ambasadorul Franței a spus că este și el pe deplin solidar cu afirmațiile Excelenței Sale Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Joi, deputații și susținătorii partidului Politic Șor au protestat în fața delegația Uniunii Europene în Republica Moldova cerând rechemarea lui Michalko din funcție. Protestul a avut loc după ce, în ediția din 31 iulie a emisiunii „Пятница с Анатолием Голя”, Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a spus că nimeni nu a fost pedepsit în dosarul privind furtul miliardului și s-a întrebat „cât mai putem urmări amânările permanente în procesul lui Șor?”- făcând referire la procesul de judecată de la Curtea de Apel Cahul.

Diplomatul a reacționat cu o postare pe Facebook, unde unde a postat link-ul la raportul Kroll – în care experții companiei „Kroll” i-au atribuit lui Ilan Sor 77 de companii care au luat credite de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank și au participat la schema care a condus la falimentarea instituțiilor bancare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram