/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pedeapsa cu închisoarea pentru operațiile financiare ilegale și pentru abuzul de putere s-ar putea înăspri

07 august 2020, ora 17:24

Pedeapsele pentru săvârșirea operațiilor cu mijloace bănești pe cale ilegală, traficul de influență și pentru abuzul de putere sau de serviciu ar putea să fie majorate. Un proiect de lege în acest sens a propus spre discuții de către Ministerul Justiției. Pedeapsa cu închisoarea pentru aceste infracțiuni ar putea să crească cu un an. 

Astfel, pentru săvârşirea operaţiilor legale cu mijloace băneşti sau cu alte valori dobândite cu bună-ştiinţă pe cale ilegală persoanele ar putea să stea la închisoare cu un an mai mult, adică până la 6 ani.

De asemenea, persoanele care vor extorca bani și au influență asupra unui funcționar public și îl pot determina să facă anumite acțiuni se va pedepsi, la fel, cu un an mai mult – de la 5 până la 6 ani de detenție. Acțiunea repetată sau săvârșită de mai multe persoane se va pedepsi cu până la 7 ani, în loc de 6, iar acțiunea care prevede bunuri în proporții deosebit de mari sau în interesul unui grup criminal organizat – cu până la 8 ani (până acum pedeapsa maximă era de 7 ani).

Și abuzul de putere și de serviciu se va pedepsi mai dur cu un an de detenție. Folosirea intenţionată de către o persoană cu funcţie de răspundere a situaţiei de serviciu, în interes material ori în alte interese personale se va pedepsi cu până la 6 ani, în loc de 5. Aceeași acțiune săvârșită repetat va urma cu o pedeapsă de până la 7 ani, iar abuzul de putere sau abuzul de serviciu, săvârşit în interesul unui  grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale se va pedepsi cu până la 8 ani de închisoare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram