Ambasada României în Republica Moldova susține că a luat act de decesul bărbatului cu dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova, din data de 5 august în punctul de trecere a frontierei Albița. Misiunea diplomatică precizează că incidentul a avut loc înainte de zona de control al documentelor și astfel se infirmă legătura dintre decesul bărbatului și nepermiterea intrării în România.

„Incidentul a survenit pe sensul de intrare în România, la aproximativ 100 metri înaintea zonei de control al documentelor, infirmându-se, astfel, presupusa legătură de cauzalitate între decesul acesteia și nepermiterea intrării în România. Persoana prezenta dureri toracice, fapt pentru care personalul Direcției de Sănătate Publică Vaslui a acordat primul ajutor, până la sosirea echipajului medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui-secția Huși”, se spune în mesajul instituției diplomatice.

Totodată, ambasada României în Republica Moldova subliniază faptul că tuturor persoanelor care doresc să intre în România li se permite accesul în condițiile și cu respectarea prevederilor actelor normative adoptate, de autoritățile române, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

A decedat chiar în vamă. Un moldovean a murit la Albița, după ce a semnalat dureri în piept

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!