/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Transportă pasageri fără permis și cu defecte la sistemul de frânare. Șoferii de maxi-taxi, luați la ochi de polițiști

missing
07 august 2020, ora 18:05

Zeci de șoferi de maxi-taxi au fost amendați de polițiști pentru că transportă pasageri în vehicule cu defecte. Mai mult unii conducători auto nici nu dețineau permis de conducere, iar unele mijloace de transport aveau defecte la mecanismul de frânare. 

Polițiștii spun că circa o sută de încălcări rutiere au fost depistate în doar șapte zile de verificări. Mai mult de jumătate din numărul total de autovehicule erau exploatate cu defecțiuni tehnice.

59 de mașini de transport public activau chiar dacă nu corespund normelor tehnice în vigoare, fiind exploatate cu defecte tehnice ale sistemului de frânare sau ale mecanismului de direcție, iar 14 vehicule nu au fost înmatriculate în modul stabilit sau nu a fost supuse reviziei tehnice.

Alți cinci conducători auto nu aveau permis de conducere, iar doi dețineau permis, însă pentru o altă categorie. Necuplarea centurii de siguranță nu a lipsit din încălcările comise de șoferi. 19 conducători auto au rămas fără plăcuțele de înmatriculare până nu vor înlătura devierile de la normativele tehnice și ecologice depistate de polițiști.

De asemenea, nouă conducători auto au încălcat măsurile de control și combatere a infecției COVID-19.

În acest context, polițiștii solicită șoferilor să respecte regulile de bază precum:

– să nu pornească mijlocul de transport din stații cu ușile deschise;
– să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport;
– să îmbarce/debarce călătorii numai în stațiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat;
– să mențină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport;
– să respecte măsurile de protecție împotriva COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram