/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Emoții mari astăzi, în curțile universităților. Tinerii au venit să vadă rezultatele admiterii

07 august 2020, ora 20:02

Emoții mari astăzi, în curțile universităților. Tinerii au venit să vadă rezultatele admiterii. În comparație cu anii trecuți, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți se poate lăuda cu mai mulți studenți. Asta pentru că toți absolvenții de liceu au intrat în posesia diplomelor de bacalaureat, iar unii au fost nevoiți să renunțe la studiile peste hotare, din cauza pandemiei de COVID-19.

„Buget. Am avut emoții mari la început, dar când am văzut că sunt admis, au trecut toate”.

Candidații, care s-au văzut astăzi înmatriculați la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, spun că așteptarea a fost grea, dar rezultatele îi bucură mult.

„Buget, bine sunt bucuros.”

„Business și administrare. La contract”.

După prima etapă de admitere, universitatea are 900 de studenți la studii de licență și 500 de studenți la masterat.

LIDIA PĂDUREAC, PRIM-PRORECTOR, USARB: „Față de anul trecut, avem un număr mult mai mare de solicitări și asta ne bucură foarte mult. La programele de licență avem un număr mai mare, față de anul trecut, cu circa 160 de candidați, și la programele de master, de asemenea, suntem în creștere”.

 Cele mai solicitate specialități rămân a fi cele din domeniile dreptului, economiei, tehnologiilor informaționale și ingineriei. Și dacă pentru unele specialități au pledat un număr record de studenți, la altele chiar și locurile bugetare au rămas încă neacoperite.

LIDIA PĂDUREAC, PRIM-PRORECTOR, USARB: „Avem locuri bugetare rămase nesolicitate pentru mai multe specialități. Vorbim despre Geografie-Biologie, Istorie și Educație civică, Jurnalism, Ecologie”.

VLADIMIR BRAJUC, SECRETARUL COMISIEI DE ADMITERE, USARB: „Nu știm încă rezultatele finale. La 7 august, am publicat doar rezultatele intermediare și acum noi așteptăm de la acei oameni care s-au înregistrat online, sau care au lăsat copii, să le aducă în original.”

Totuși, o mare parte dintre instituțiile de învățământ superior din țară vor avea și turul doi. Sesiunea suplimentară va fi organizată pentru locurile neacoperite. În acest caz, dosarele vor fi depuse online, între 20-27 august. Repunerea actelor în original se va efectua până la 30 august, iar rezultatele finale vor fi anunțate pe 31 august.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram