/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Noi reguli pentru construcția benzinăriilor în Chișinău. Zonele în care amplasarea stațiilor PECO va fi interzisă

missing
08 august 2020, ora 09:18

Autoritățile municipale din Chișinău nu vor permite construcția benzinăriilor pe terenuri care nu au codul de reglementare urbanistică C7. Va fi interzisă amplasarea stațiilor PECO în zone de protecție a bazinelor acvatice, zonele surselor de alimentare cu apă potabilă, zonele stațiunilor balneare și sanatoriilor, în zonele verzi urbane, pe teritoriile rezervațiilor naturale, în zonele de protecție a monumentelor istorice, în preajma instituțiilor sociale (teritoriul școlilor, grădinițelor, instituțiile medico-sanitare publice sau private, terenuri de joacă pentru copii și pentru sport); în preajma zonelor de protecție a monumentelor de for public și a clădirilor de patrimoniu de importanță națională sau locală, în vecinătatea zonelor de odihnă sau de practicare a sportului. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul Municipal Chișinău.

„Politica autorităților publice locale este de a reduce numărul acestora și de a limita zonele de amplasare, spre cele cu profil industrial”, a comentat primarul Ion Ceban.

Potrivit reprezentanților primăriei, proiectarea, amplasarea și construirea stațiilor de alimentare cu combustibil și a depozitelor petroliere, în cadrul terenului se va face doar în baza unui plan urbanistic de detaliu elaborat, avizat, consultat cu populația și aprobat în conformitate cu legislația în vigoare. De asemenea, conform deciziei adoptate, Primăria municipiului Chișinău va face o solicitare către Guvern, privind revenirea la distanțele de proiectare precedente, de 50 metri.

Pe teritoriul municipiului Chișinău activează circa 135 de stații PECO, potrivit datelor reprezentanților municipalității.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram