/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Scandalul de la „Autosalubritate”: Șeful regiei, suspendat din funcție și vizat într-o anchetă de serviciu. Axentiev: „Este un abuz!”

08 august 2020, ora 14:21

Pe numele lui Eugeniu Axentiev, șeful Regiei „Autosalubritate”, a fost pornită o anchetă de serviciu, perioadă în care acesta a fost suspendat din serviciu și înlocuit cu Dumitru Vulpe, care exercită de azi interimatul funcției de șef al Regiei „Autosalubritate”, în urma unei dispoziții emise de primarul capitalei Ion Ceban.

Suspendarea lui Axentiev din funcție vine la câteva zile de când primarul a declarat public faptul că-i va cere demisia. Motivul principal ar fi ultimul incendiu de la poligonul de colectare a deșeurilor, din satul Țînțăreni.

Ceban susține că Axentiev nu a gestionat corect incendiul ceea ce a dus la faptul că din bugetul municipal s-au cheltui bani în plus.

„Acest lucru a provocat cheltuieli suplimentare la bugetul municipal și a stârnit nemulțumirea oamenilor din localitățile din preajmă, din cauza fumului dens eliminat rezultat al incendiului. În consecință, timp de o săptămână, oamenii au blocat accesul autospecialelor pentru transportarea deșeurilor la poligon. După implicarea personală a mea, a ministrului de Interne și șefului IGSU, în discuțiile cu protestatarii, am stabilit acțiuni concrete ce urmează a fi întreprinse pentru remedierea situației. În prezent situația este la control”, a comentat Ion Ceban.

Primarul zice că s-a adresat la Centrul Național Anticorupție, pentru a fi investigată activitatea lui Eugeniu Axentiev la șefia Regiei „Autosalubritate”.

La rândul său, Eugeniu Axentiev spune că, în opinia sa, se urmărește destituirea sa din funcție. Șeful suspendat al Regiei „Autosalubritate” ne-a spus la telefon că acțiunile pe care conducerea primăriei le întreprinde împotriva sa le cataloghează drept abuz și că va contesta dispoziția prin care a fost suspendat din funcție (revenim cu detalii).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram