/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cele patru echipe câștigătoare a ediției VI a hackathonului media „Puterea a cincea” și proiectele lor

10 august 2020, ora 10:06

Centrul pentru Jurnalism Independent a desemnat duminică, 9 august 2020, câştigătorii celei de-a VI-a ediţii a hackathonului media Puterea a cincea cu tema Educaţie media: analizăm, conştientizăm, creăm. Timp de trei zile de concurs, în perioada 7-9 august 2020, 9 echipe au avut misiunea să elaboreze aplicaţii şi instrumente care vor contribui la dezvoltarea gândirii critice a elevilor.

Cele patru echipe câştigătoare sunt:

– Evrica – o platformă care își propune dezvoltarea gândirii critice a elevilor și profesorilor prin jocuri, quizzuri și exerciții.

– PRIMUS – un joc online pentru generația Z, care va completa conținutul lecțiilor de Educație pentru media.

– Tinerii Abraziv Online – un serial educativ, care va explica temele din manualele Educație pentru media într-o formă accesibilă elevilor.

– Between the Lines – o aplicație interactivă pentru profesori.

Echipele au fost premiate cu câte 4250$ fiecare. În următoarele luni, proiectele vor fi definitivate şi lansate oficial publicului larg. Ulterior, aplicaţiile vor putea fi utilizate de profesori la lecţiile de Educaţie pentru media.

Membrii juriului au apreciat ideile înscrise în concurs. „Toate ideile au fost originale și ar putea face cursul de Educație pentru media și mai atractiv, dar doar patru echipe pot fi premiate”, a spus Valentin Croitoru, Coordonator Monitorizare şi Evaluare în cadrul organizaţiei Internews în Moldova.

Proiectele au fost jurizate de Valentin Croitoru, Coordonator Monitorizare şi Evaluare în cadrul organizaţiei Internews în Moldova, Loretta Handrabura, dr. în filologie, formatoare şi autoare a manualelor Educaţie pentru media, Svetlana Izbaş, expertă în domeniul Educaţiei media, or. Melitopol, Ucraina, Cristina Cernei, profesoară de Educaţie pentru media la Liceul „Onisifor Ghibu” din capitală și Dan Iftodi, specialist IT.

A şasea ediție a hackathonului media Puterea a cincea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova (MEDIA-M)”, finanțat de USAID și UK Aid și implementat de Internews în Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram