Guvernul va propune Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică ca școlile și grădinițele să fie deschise începând cu 1 septembrie. Anunțul a fost făcut în această dimineață de Igor Dodon, după ședința cu președintele Parlamentului și premierului.

„Am decis să propunem Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică ca totuși grădinițele și școlile să fie deschise la 1 septembrie, să fie claritate și pentru părinți”, a anunțat Dodon.

Precizăm că din 1249 de instituții de învățământ general din țară, 808 instituții sau 64,69% intenționează să aplice modelul I de învățare din cele șapte propuse de minister. Acesta prevede prezența fizică a elevilor 100% la școală. Pentru a aplica acest model, instituțiile vor fi obligate să aplice reglementările speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021 în condițiile epidemiologice de COVID-19 pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar.

Cu referire la deschiderea grădinițelor, ministerul Educației a anunțat că a fost semnat ordinul comun referitor la aprobarea Reglementărilor-cadru speciale privind punerea în aplicare a Instrucțiunii de pregătire pentru redeschidere și reluare a activității instituțiilor de educație timpurie.

/DOC/ Pentru redeschiderea grădinițelor trebuie de parcurs trei etape. Regulamentul, aprobat de ministerul Educației și Sănătății

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!