Guvernul va solicita un credit urgent de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii. Anunțul a fost făcut de șeful statului după ședința cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

„Posibilitățile bugetare sunt destul de reduse de aceea am discutat cu colegii din Guvern să solicităm un credit de urgență de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii. Există astfel de mecanisme și colegii din Guvern în următoarele zile vor avea primele contacte cu reprezentanții Băncii Mondiale pentru a discuta acest subiect”, a declarat Dodon.

Potrivit lui, avem o secetă fără precedent, iar agricultorii trebuie ajutați, în caz contrar mulți nu vor rezistat până la finele anului. În context, șeful statului a anunțat decizia Guvernului de a acorda suport pentru 200 de mii de ha pentru prima grupă, adică culturile care au fost semănate toamna. „Pentru acestea vor fi acordare câte o mie de lei la hectar”, a precizat șeful statului.

De asemenea, acesta a menționat că la circa 500 mii de ha din grupa a doua, porumbul și floarea soarelui, se face evaluarea pentru a înțelege cât au fost afectate aceste culturi de secetă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!