/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Guvernul va solicita un credit de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii

missing
10 august 2020, ora 09:48

Guvernul va solicita un credit urgent de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii. Anunțul a fost făcut de șeful statului după ședința cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

„Posibilitățile bugetare sunt destul de reduse de aceea am discutat cu colegii din Guvern să solicităm un credit de urgență de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii. Există astfel de mecanisme și colegii din Guvern în următoarele zile vor avea primele contacte cu reprezentanții Băncii Mondiale pentru a discuta acest subiect”, a declarat Dodon.

Potrivit lui, avem o secetă fără precedent, iar agricultorii trebuie ajutați, în caz contrar mulți nu vor rezistat până la finele anului. În context, șeful statului a anunțat decizia Guvernului de a acorda suport pentru 200 de mii de ha pentru prima grupă, adică culturile care au fost semănate toamna. „Pentru acestea vor fi acordare câte o mie de lei la hectar”, a precizat șeful statului.

De asemenea, acesta a menționat că la circa 500 mii de ha din grupa a doua, porumbul și floarea soarelui, se face evaluarea pentru a înțelege cât au fost afectate aceste culturi de secetă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram