/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Promo-LEX cere implicarea Guvernului în asigurarea circulației feribotului care unește cele două maluri ale Nistrului

10 august 2020, ora 13:49

Asociația Promo-LEX informează că a fost sesizată repetat luni, 10 august, de către locuitorii raionului Dubăsari despre circulația defectuoasă a feribotului și restricționarea libertății de circulație pentru agenții economici din localitățile Molovata Nouă și Cocieri.

Potrivit asociației, în ciuda adaptării orarului feribotului, dar și a relansării parțiale și condiționate a accesului prin pretinsele posturi vamale transnistrene, feribotul circulă și în prezent cu dificultate, mai ales pentru agenții economici care asigură cu produse alimentare locuitorii acestor localități.

Astfel, Promo-LEX solicită repetat implicarea și în continuare a autorităților centrale în asigurarea fluidizării circulației agenților economici și mărfurilor, dar și eliminarea restricțiilor aplicate de către administrația regiunii transnistrene.

Asociația amintește că, odată cu blocarea liniei administrative de către administrația de la Tiraspol, sub pretextul măsurilor anti-epidemiologice, feribotul care face legătura între Molovata (malul drept) și Molovata Nouă (malul stâng), a devenit în anumite perioade, singura cale de acces în regiunea transnistreană.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, traficul de pasageri a crescut cu cca 5 mii de persoane și cu 12 mii mijloace de transport. Mai mult, în prima jumătate a anului 2020, feribotul a efectuat cu 90 de curse mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram