Şapte copii de la Centrul de plasament şi reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din Chişinău au fost testaţi pozitiv la COVID-19. Primul caz a fost confirmat pe 23 iulie, la un angajat. Ulterior, 15 copii care au intrat în contact cu acesta au fost testaţi. Informaţia a fost comunicată de către Svetlana Lupu, șefa Direcției Politici în domeniul Asistenței Medicale Spitalicești, transmite IPN.

La o conferință de presă organizată, luni, de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, responsabila de la minister a precizat că instituţia este de profil medico-social, iar tratamentul copiilor este asigurat în sediul Centrului. „La tratamentul copiilor participă şi colaboratorii Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase Copii, care se află în apropiere. Împreună cu echipa medicală din cadrul Centrului, asigură tratamentul copiilor care sunt plasaţi acolo şi, respectiv, supravegherea acestora. În cazul în care ar exista un pericol de agravare, copiii ar fi fost transferaţi în instituţii medicale”, a spus Svetlana Lupu.

La momentul actual, la Centrul de plasament şi reabilitare pentru copii din Chişinău sunt plasaţi 71 de copii.
ok

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!