Străzile Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și Alexandr Pușkin din capitală se vor schimba la față. Actualmente, lucrările de reparație ale trotuarelor sunt în toi pe tronsonul str. Alexei Mateevici – bd. Ștefan cel Mare, iar Primăria Capitalei anunță că acestea se vor încheia pe 1 septembrie.

De asemenea, pentru a reda un aspect estetic al zonei din preajma Muzeului orașului Chișinău (Turnului de apă), urmează a fi amenajat un scuar și reabilitate trotuarele de pe str. Alexei Mateevici, în perimetrul str. A. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

Costul total al lucrărilor de modernizare a trotuarelor din strada Alexandr Puşkin și Gavriil Bănulescu-Bodoni, este de circa 22,8 milioane de lei, inclusiv cu prin contribuţia agenţilor economici din preajmă. În total, vor fi amenajați circa 44 mii m2 de trotuar.

Pavajul scos și asfaltul uzat decapat de pe trotuarele din str. A. Puşkin şi Gavriil Bănulescu-Bodoni va fi reutilizat la alte obiective.

Mai jos vedeți proiectul de renovare a trotuarelor de pe cele două străzi.

Proiect de Modernizare a Strazilor Bodoni Si Puskin on Scribd

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!