/VIDEO/ „Este pur și simplu bombă!” Cum au reacționat italienii care pentru prima dată au gustat din bucătăria moldovenească

10 august 2020, ora 18:50

 „Italienii încearcă”, un popular canal de YouTube, a făcut o emisiune despre bucătăria moldovenească. Realizatorii emisiunii au provocat câteva cupluri italiene să guste pentru prima dată din bucătăria moldovenească. Impresiile italienilor nu s-au lăsat mult așteptate: „Este pur și simplu bombă!”,  „Gustos!”, și „Bravo, Moldova!”.

Cuplurile au gustat, pe rând, din mai multe bucate din mâncarea moldovenească.

Prima mâncare care le-a fost prezentată a fost ghiveciul. A urmat plăcinta cu brânză, tradiționala mămăligă cu brânză și mujdei, iar la final au servit din tortul „Cușma lui Guguță”, cu vișine. De pe masă nu a lipsit nici vinul moldovenesc.

„Este pur și simplu bombă! Gustoasă! Mama Mia!”, au spus italienii despre ghiveci, făcând asociere cu bucătăria italiană. Iar plăcinta cu brânză, ou și mărar a fost notată de către italienii cu 100 de puncte din 100 și calificativul „Gustos!”.

Despre tradiționala mămăligă, unul din cupluri a spus că se simte ca acasă – „Bravo, Moldova!”m iar tortul „Cușma lui Guguță” seamănă la aspect cu tortul „Tiramisu”, spun italienii. „Minunat tort! Mmm… Gustos, gustos!”.

„Eu nici măcar nimic nu știam despre Moldova, dar nouă ne-a părut că suntem ca acasă”, au încheiat un cuplu impresiile despre bucătăria moldovenească.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram