„Italienii încearcă”, un popular canal de YouTube, a făcut o emisiune despre bucătăria moldovenească. Realizatorii emisiunii au provocat câteva cupluri italiene să guste pentru prima dată din bucătăria moldovenească. Impresiile italienilor nu s-au lăsat mult așteptate: „Este pur și simplu bombă!”,  „Gustos!”, și „Bravo, Moldova!”.

Cuplurile au gustat, pe rând, din mai multe bucate din mâncarea moldovenească.

Prima mâncare care le-a fost prezentată a fost ghiveciul. A urmat plăcinta cu brânză, tradiționala mămăligă cu brânză și mujdei, iar la final au servit din tortul „Cușma lui Guguță”, cu vișine. De pe masă nu a lipsit nici vinul moldovenesc.

„Este pur și simplu bombă! Gustoasă! Mama Mia!”, au spus italienii despre ghiveci, făcând asociere cu bucătăria italiană. Iar plăcinta cu brânză, ou și mărar a fost notată de către italienii cu 100 de puncte din 100 și calificativul „Gustos!”.

Despre tradiționala mămăligă, unul din cupluri a spus că se simte ca acasă – „Bravo, Moldova!”m iar tortul „Cușma lui Guguță” seamănă la aspect cu tortul „Tiramisu”, spun italienii. „Minunat tort! Mmm… Gustos, gustos!”.

„Eu nici măcar nimic nu știam despre Moldova, dar nouă ne-a părut că suntem ca acasă”, au încheiat un cuplu impresiile despre bucătăria moldovenească.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!