/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Virusul COVID-19 a mai răpus un lucrător medical. Lucra de 23 de ani în Serviciul de Urgență

missing
10 august 2020, ora 15:15

Virusul COVID-19 a mai răpus i viață de lucrător medical. Federația Sindicală „Sănătatea” anunță decesul felcerei Elena Mangîr, care activa la Punctul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească în satul Cărpineni, raionul Hâncești.

Femeia avea doar 57 de ani și de 23 de ani lucra în calitate de felceră la această instiuție.

„Doamna Mangîr s-a stins din viață la data de 9 august 2020, în urma infecției cu noul coronavirus. Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să vă ofere mângâiere în acest dureros moment”, scrie în mesajul publicat pe pagina Federației.

„A lucrat în calitate de felcer la PAMU Cărpineni în cadrul Substației de Asistență Medicală Urgentă Hîncești. Ea a fost un exemplu de virtute și de onestitate, un reper de moralitate și un model demn de urmat pentru toți colegii. În memoria noastră doamna Elena Mangîr va rămâne mereu un om cu suflet mare, de o rară înțelepciune, un adevărat profesionist și o adevărată familistă”, a scris și Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Ministerul Sănătății a anunțat că moartea felcerei a fost cauzată de „complicațiile pneumoniei virale, provocate de infecția COVID-19”. Aceasta a fost transferată la data de 6 august, de la Spitalul „Toma Ciorbă”, la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Treime”. Pe data de 4 august și 7 august a fost testată negativ la COVID-19.

În total, 30 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19 de la începutul pandemiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram