Virusul COVID-19 a mai răpus i viață de lucrător medical. Federația Sindicală „Sănătatea” anunță decesul felcerei Elena Mangîr, care activa la Punctul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească în satul Cărpineni, raionul Hâncești.

Femeia avea doar 57 de ani și de 23 de ani lucra în calitate de felceră la această instiuție.

„Doamna Mangîr s-a stins din viață la data de 9 august 2020, în urma infecției cu noul coronavirus. Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să vă ofere mângâiere în acest dureros moment”, scrie în mesajul publicat pe pagina Federației.

„A lucrat în calitate de felcer la PAMU Cărpineni în cadrul Substației de Asistență Medicală Urgentă Hîncești. Ea a fost un exemplu de virtute și de onestitate, un reper de moralitate și un model demn de urmat pentru toți colegii. În memoria noastră doamna Elena Mangîr va rămâne mereu un om cu suflet mare, de o rară înțelepciune, un adevărat profesionist și o adevărată familistă”, a scris și Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Ministerul Sănătății a anunțat că moartea felcerei a fost cauzată de „complicațiile pneumoniei virale, provocate de infecția COVID-19”. Aceasta a fost transferată la data de 6 august, de la Spitalul „Toma Ciorbă”, la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Treime”. Pe data de 4 august și 7 august a fost testată negativ la COVID-19.

În total, 30 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19 de la începutul pandemiei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!