În legătură cu protestele anunțate de fermieri, care vor avea loc astăzi, 11 august, în mai multe localități din țară, Poliția informează că va asigura ordinea publică, circulația rutieră, precum și va monitoriza regulile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

În acest context, oamenii legii solicită atât participanților la proteste, cât şi tuturor cetăţenilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acțiunile să se desfăşoare în condiţii optime.

De asemenea, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19 și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, îndemnăm participanții să respecte distanţa socială și echiparea corespunzătoare cu măşti.

Participanții sunt obligați:

– să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;
– să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;
– să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;
– în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

De asemenea, Poliția îndeamnă toți participanții la manifestații să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

Oamenii legii informează că toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației sunt înregistrate și documentate conform legislației.

Într-o notă adresată Guvernului și ministerului de ramură, agricultorii solicită un șir de măsuri, care, în opinia lor, pot stabiliza situația macroeconomică a sectorului agricol. „Fermierii din zona de centru și sud-estul republicii deja și-au consumat toate posibilitățile de identificare a resurselor financiare pentru achitarea impozitelor la buget, plata salariilor angajaților – având restanță câteva luni, achitarea datoriilor a căror procente sunt în creștere, procurarea de piese, motorină și produse fitosanitare, semințe pentru a intra într-un nou an agricol în speranța că va fi unul mai bun, etc.”, se menționează în adresarea producătorilor agricoli.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!