Începând de la 1 ianuarie 2021 ar putea să fie majorate alocațiile lunare pentru invalizii de război, persoanele decorate cu medalii pentru serviciul militar și militarii în serviciul activ. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a propus pentru discuții un proiect de lege în acest sens.

Potrivit proiectului, invalizii din rândul militarilor care au dizabilități ar putea primi cu 100 de lei mai mult. Astfel, persoanele cu dizabilități severe ar putea primi 800 de lei, cele cu dizabilităţi accentuate – 650 de lei, iar cele cu dizabilităţi medii – 575 de lei lunar.

Tot cu 100 de lei mai mult, adică 275 de lei în loc de 175, ar putea primi și persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al doilea război mondial.

De o majorare mai mare s-ar putea bucura persoanele participante la războiul din Afganistan și militarii aflați în serviciul activ, rezerviștii și voluntarii organelor afacerilor interne – de la 300 de lei până la 500 de lei.

Dacă legea va fi susținută de Parlament, majorările ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!