/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

BNM reacționează la sechestrul pus de instanța de judecată pe bunurile „Victoriabank”

missing
11 august 2020, ora 18:01

Banca Națională a reacționat la sechestrul pus de instanța de judecată pe bunuri în valoare 1,9 miliarde de lei ale B.C. „VICTORIABANK” S.A, figurantă în dosarul vizând frauda bancară. BNM salută deschiderea conducerii băncii de a conlucra cu organele de anchetă.

„B.C. „VICTORIABANK” S.A. este parte a procesului amplu de reforme desfășurat în ultimii ani în sectorul bancar, prin care și-a îmbunătățit activitatea la mai multe capitole strategice: transparentizarea acționariatului, guvernanța corporativă, conformarea normelor prudențiale, gestionarea riscurilor etc. Această evoluție a fost un semnal important pentru investitori cu renume internațional, între care „Banca Transilvania” S.A., fapt apreciat și susținut de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. (…)

În contextul acțiunilor recente ale organelor de anchetă, Banca Națională a Moldovei salută deschiderea conducerii B.C. „VICTORIABANK” S.A.  de a conlucra cu acestea”, se spune într-un comunicat remis presei.

BNM anunță că, în calitate de autoritate de supraveghere bancară, monitorizează încontinuu situația din sectorul bancar al Republicii Moldova.

Procurorii au anunțat despre sechestru astăzi și spun că prin aplicarea acesta urmăresc scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat și abuz de serviciu, cu eventuala confiscare specială a acestora, în folosul statului.

Sechestru pe bunuri de 1,9 miliarde de lei ale Victoriabank. Ce spune Procuratura despre decizia instanței

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram