/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ce s-a discutat la prima întrevedere a grupului de lucru pentru soluționarea crizei agricole cu premierul Ion Chicu

missing
11 august 2020, ora 20:13

Proaspăt format, grupul de lucru parlamentar pentru redresarea situației grave din agricultură, din care fac parte câte un deputat din Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA, a avut astăzi, 11 august, o întrevedere cu premierul Ion Chicu. 

Coordonatorul grupului, deputatul democrat Nicolae Ciubuc a scris pe rețelele sociale că în cadrul ședinței s-au discutat măsurile ce ar trebui întreprinse pentru depășirea crizei și satisfacerea revindecărilor agricultorilor.

Alesul poporului a scris pe pagina sa de Facebook că a stabilit împreună cu colegii ca mâine, 12 august, să aibă discuții chiar de dimineață cu mai mulți responsabili din domeniu:

– ministrul Agriculturii, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) privind situația despăgubirilor, mersul procesului de achitate a compensațiilor și evaluările pentru grupa a doua de culturi, începând cu orele 9-00;
– ministrul Finanțelor, al Economiei și al Justiției, responsabili de la Banca Națională a Moldovei (BNM), Asociația băncilor, Camera de Comerț și Industrie, va fi pusă în discuție problema declarații stării de urgență și a efectelor asupra plăților obligatorii față de creditori, începând cu orele 11-00;
– începând cu ora 13-00 vom examina împreună cu ministrul Finanțelor, responsabili ai Inspectoratului Fiscal, ai Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) posibilitatea reeșalonării plăților aferente impozitelor și taxelor pentru următoarea perioada.

„Ne-am propus ca până la sfârșitul acestei săptămâni să definitivăm un pachet de măsuri ce vor fi aprobate de Guvern și Parlament în următoarea perioadă. Sunt onorat să conduc grupul de lucru parlamentar, mizez pe experiența și pragmatismul colegilor, sunt încrezut ca având suficientă responsabilitate, determinate și consens putem identifica cele mai bune soluții pentru situația din agricultură”, a spus deputatul.

/VIDEO/ Ce s-a decis după ședința PD, PSRM, PAS și Platforma DA. Vor fi formate două grupuri de lucru în frunte cu deputații democrați

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram