/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Cetățenii moldoveni, aflați peste hotare, se pot înregistra prealabil pentru alegerile prezidențiale. Care este procedura

missing
11 august 2020, ora 07:33

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate și intenționează să participe la alegerile pentru funcția de președinte din 1 noiembrie 2020 se pot înregistra prealabil.

Comisia Electorală Centrală susține că scopul înregistrării prealabile este de stabili numărul estimativ al alegătorilor care vor vota în afara țării și la secțiile de votare organizate pentru alegătorii din stânga Nistrului pe teritoriul Republicii Moldova, de a fi deschise secţii de votare suplimentare în străinătate cu acordul autorităților țării respective și de a determina numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secțiilor de votare respective.

Pentru a vă înregistra aveți două posibilități:

  • on-line, pe pagina inregistrare.cec.md
  • prin cerere scrisă (individuală sau în grup) către Comisia Electorală Centrală (str. V. Alecsandri, 119, mun. Chișinău, MD-2012) și/sau către misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova. Modelul cererii poate fi descărcat aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram