Doi moldoveni au fost trași pe dreapta de polițiștii de frontieră din Leușeni pentru că transportau bunuri nedeclarate. Este vorba despre șube din blană naturală și electrocasnice. 

În primul caz este vorba despre un bărbat din orașul Chișinău în vârstă de 49 de ani. El s-a prezentat pe 10 august, în jurul orei 18:40, la punctul de trecere Leușeni, la volanul unui autocar de pe ruta Atena-Chișinău.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat în bagajul personal al șoferului  șase șube din blană naturală, care nu au fost declarate la controlul vamal, dar și niciun act pentru aceste bunuri nu s-a putut prezenta. Șubele valorează în jur de 120 de mii de lei.

Acestea au fost ridicate și confiscate de către reprezentanții Serviciului Vamal, ultimii continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării unei decizii pe acest caz.

La o diferență de patru ore, în apropierea punctului de trecere a frontierei Leușeni, oamenii legii au identificat în trafic un alt conațional care transporta electrocasnice în asortiment, nedeclarate la controlul vamal și cu lipsa actelor necesare.

Șoferul s-a dovedit a fi un cetățean moldovean de 51 de ani. Bărbatul a ezitat să facă declarații pe marginea celor constatate. Microbuzul cu electrocasnice a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere Leușeni-1. Cazul este investigat în continuare de către Poliția de Frontieră.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!