Peste 80 mii lei va achita în bugetul de stat întreprinderea S.C. „MEGAVIL GRUP” S.R.L. pentru încălcarea legislației concurențiale, manifestată prin copierea ilegală etichetei al produsului unei întreprinderi şi plasarea acestuia pe piaţă.

Potrivit unui comunicat, Consiliul Concurenței a constatat că, în perioada 2018-2020, întreprinderea S.C. „MEGAVIL GRUP” S.R.L. a întreprins acţiuni de natură să creeze confuzie cu produsele întreprinderii Î.C.S. „NATUR BRAVO” S.A. prin copierea ilegală integrală a unor elemente grafice ale ambalajului produsului „Aperitiv din dovlecei „Delicios”, pentru produsul “Tocană din dovlecei” marcat cu semnul “Delis”, cu plasarea produsului respectiv pe piață.

Astfel, Plenul Consiliului Concurenței a aplicat întreprinderii S.C. „MEGAVIL GRUP” S.R.L. amendă în sumă de 83.433,82 lei și a dispus încetarea acțiunii de concurență neloială constatată și retragerea de pe piață a produsului nominalizat până la 1 octombrie 2020.

Foto: competition.md

Consiliul Concurenței atenționează că în conformitate cu prevederile Legii concurenței nr. 183/2012: „Sunt interzise orice acţiuni sau fapte care sunt de natură să creeze, prin orice mijloc, o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent, realizate prin: copierea ilegală a formei, a ambalajului şi/sau a aspectului exterior al produsului unei întreprinderi şi plasarea produsului respectiv pe piaţă, copierea ilegală a publicităţii unei întreprinderi, dacă aceasta a adus sau poate aduce atingere intereselor legitime ale concurentului.”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!