/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

O companie, amendată cu peste 80 mii lei pentru încălcarea legislației concurențiale

missing
11 august 2020, ora 09:48

Peste 80 mii lei va achita în bugetul de stat întreprinderea S.C. „MEGAVIL GRUP” S.R.L. pentru încălcarea legislației concurențiale, manifestată prin copierea ilegală etichetei al produsului unei întreprinderi şi plasarea acestuia pe piaţă.

Potrivit unui comunicat, Consiliul Concurenței a constatat că, în perioada 2018-2020, întreprinderea S.C. „MEGAVIL GRUP” S.R.L. a întreprins acţiuni de natură să creeze confuzie cu produsele întreprinderii Î.C.S. „NATUR BRAVO” S.A. prin copierea ilegală integrală a unor elemente grafice ale ambalajului produsului „Aperitiv din dovlecei „Delicios”, pentru produsul “Tocană din dovlecei” marcat cu semnul “Delis”, cu plasarea produsului respectiv pe piață.

Astfel, Plenul Consiliului Concurenței a aplicat întreprinderii S.C. „MEGAVIL GRUP” S.R.L. amendă în sumă de 83.433,82 lei și a dispus încetarea acțiunii de concurență neloială constatată și retragerea de pe piață a produsului nominalizat până la 1 octombrie 2020.

Foto: competition.md

Consiliul Concurenței atenționează că în conformitate cu prevederile Legii concurenței nr. 183/2012: „Sunt interzise orice acţiuni sau fapte care sunt de natură să creeze, prin orice mijloc, o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent, realizate prin: copierea ilegală a formei, a ambalajului şi/sau a aspectului exterior al produsului unei întreprinderi şi plasarea produsului respectiv pe piaţă, copierea ilegală a publicităţii unei întreprinderi, dacă aceasta a adus sau poate aduce atingere intereselor legitime ale concurentului.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram