/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Protestele din Belarus: Un manifestant, ucis de un dipozitiv exploziv

missing
11 august 2020, ora 09:08

Un manifestant a fost ucis luni seara în Belarus de un dispozitiv exploziv pe care intenţiona să îl arunce asupra forţelor de ordine, în timpul protestelor împotriva realegerii duminică a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, a anunţat poliţia locală, relatează AFP, citat de Agerpres.

“Unul dintre protestatari a încercat să arunce un dispozitiv exploziv asupra forţelor de ordine, dar acest dispozitiv a explodat în mâinile sale”, omorându-l, a precizat poliţia într-un comunicat.

Mai multe alte persoane au fost, de asemenea, rănite, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Belarus, Olga Tchemodanova, fără a da detalii.

Anunţul survine în timp de poliţia din Belarus a intervenit în forţă luni, folosind gaze lacrimogene şi gloanţe din cauciuc pentru a-i dispersa pe manifestanţii care protestau împotriva rezultatelor unor alegeri prezidenţiale tensionate care au adus un al şaselea mandat pentru preşedintele în exerciţiu, Aleksandr Lukaşenko.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram