Ești un împătimit al mersului la plajă, dar totuși îți e teamă de aglomerații pentru că te-ai putea infecta cu noul coronavirus? Cu siguranță ți-ai dori sa mergi în Rio de Janeiro, asta dacă epidemia din Brazilia nu va mai fi un impediment pentru tine, iar planul primarului de acolo – o aplicație mobilă – va da roade. Mersul pe plajele celebre din Rio de Janeiro, în ciuda epidemiei de Covid-19 din Brazilia, ar putea fi mai în siguranță. Acolo, se lucrează la lansarea unei aplicații prin care îți poți rezerva un loc pe plajă și astfel ar fi respectată distanțarea socială, iar riscul de infectare ar fi mai mic, potrivit Reuters, scrie Mediafax.ro.

Plajele de la Rio au în prezent un sistem de restricții sanitare. Vizitatorii și localnicii pot înota și practica sporturi individuale pe nisip în timpul săptămânii, dar sporturile care se practică în echipă se pot juca doar de luni până vineri. Comercianții pot vinde băuturi, dar nu și alcoolice.

Singurul lucru pe care nimeni nu are voie să îl facă din cauza epidemiei de coronavirus, cel puțin oficial, este statul la plajă. Totuși, plajele de la Rio au fost pline în ultima perioadă, în special în weekend, deoarece vizitatorii ignoră restricțiile care vizează combaterea coronavirusului în țara care înregistrează peste 100 de mii de decese.

Acum, oficialii orașului speră să apeleze la tehnologie pentru a ajuta la respectarea măsurilor de distanțare socială, inclusiv a condițiilor corespunzătoare pentru a face plajă. „Oamenii vor putea ocupa zone marcate în funcție de momentul sosirii și, de asemenea, vor putea rezerva printr-o aplicație. Astfel vom putea organiza mai bine ceva ce azi nu funcționează”, a spus, luni, primarul din Rio de Janeiro, Marcelo Crivella.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!